همایش اطلاعات کوانتمی

+0 به یه ن

ما داریم در پژوهشکده فیزیک یک گروه اطلاعات کوانتمی راه می اندازیم.  به این منظور پارسال پاییز آقای دکتر رحیمی کشاری را جذب کردیم. ایشان سخنرانی بازگشایی کنفرانس بهاره امسال را ارائه دادند. به تازگی هم آقای دکتر علی ملاباشی را جذب کردیم. ایشان  دو روز پیش  از ژاپن آمدند و به ما در پژوهشکده فیزیک ملحق شدند. قبلش در موسسه یوکاوای ژاپن (یکی از پرپستیژترین موسسات علمی ژاپن) پست داک بودند.از ۲۸ مرداد تا ۱ شهریور قراره مدرسه و کارگاه اطلاعات کوانتمی برگزار کنند. فقط یک هفته به مهلت ثبت نام مانده. از علاقه مندان دعوت می کنم که با مراجعه به سایت زیر هرچه زودتر ثبت نام کنند.

https://physics.ipm.ac.ir/conferences/qiqg/index.jsp

هزینه ثبت نام ۳۰۰ هزار تومان هست.

 

نگران نباشید!

این دفعه قرار نیست برای ناهار ساندویچ آماده بدهیم.

😃

این دفعه غذای گرم درست و حسابی در غذاخوری بانک مسکن خواهیم داد. چون این همایش برایمان مهم بود بودجه کافی برایش اختصاص دادیم. می خواهیم نسلی از فیزیکدانان درجه یک در زمینه اطلاعات کوانتمی در کشور بپرورانیم که چراغ این نوع پژوهش را تا سالها روشن نگاه دارند. در نتیجه گفتیم بهتره خوب خرجش کنیم و ناهار گرم دهیم تا جون داشته باشند کلاس های سنگین برنامه را با حواس جمع گوش کنند و در بحث ها شرکت فعال نمایند.

 

برای همایش انرژی بالا در آبان ماه هم همین طور. برای اون هم بودجه کافی کنار گذاشته ایم.

خلاصه پذیرایی این دو همایش از نوع پذیرایی مادران از بچه های کنکوری شان خواهد بود! منظورم اینه که با همان طرز نگرش.

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

جواب سئوالات سخت خود را درکتاب های ویکتور فرانکل بیابید.

+0 به یه ن


 

ویکتور فرانکل روانپزشک اطریشی و نویسنده چند کتاب  ارزشمند با محتوای جست و جوی معنی برای زندگی بوده است. او تجربه دهشتناک زندانی شدن در اردوگاه های کار اجباری نازی ها  را  پشت سر گذاشته بود. همچنین  نازی ها عمده عزیزان او  را اعدام کرده بودند. کتاب هایی که او نوشته به درد ایرانیان امروز می خوردو سئوالاتشان را پاسخ می دهد. جامعه ما در حال گذار و  در حال تحولات عظیم فکری، عقیدتی و معنوی است. اکنون سئوالاتی اگزیستانسالیستی  برای عامه مردم ایران (دست کم عامه تحصیلکرده ها) مطرح می شود که قبلا فقط برای اقلیتی بسیار محدود و عمیق مطرح می شد. قبلا  عامه مردم ایران به این سئوالات اصلا فکر نمی کردند.  قبلا پیش پای  اکثریت مردم راه مشخصی  توسط  بزرگترها  گذاشته می شد.  اکثریت مردم می بایست سرشان را  پایین بیاندازند و  همان راه از پیش تعیین شده را بپیمایند. به چیز دیگه ای هم اغلب فکر نمی کردند که سئوالات سخت اگزیستانسیالیستی  برایشان پیش آید. آن قدر نگران قضاوت بزرگترها و حرف مردم و  بدگویی های در و همسایه بودند که دیگه سئوالات اگزیستانسیالیستی برایشان مطرح نمی شد.

 

الان دیگه برای اکثریت مردم راه زندگی  به اندازه قدیم قدر سرراست نیست. اولا مشکلات اقتصادی و تبعیضات اجتماعی  اون راهی  را که پدران و مادران در پیش پا می گذارند سنگلاخ کرده و پیمودن آن را تقریبا ناممکن ساخته. از سوی دیگه عصر اطلاعات باعث شده که کم مایگی بسیاری از بزرگترهای جامعه عیان بشه . در نتیجه مردم ازاونها خط نمی گیرند. مجبورند خودشان راه بیابند. وقتی چنین می کنند سئوالات جدیدی برایشان پیش می آد که قبلا فقط خیلی باهوش ها می پرسیدند. این سئوالات بی جواب در کنار ناامیدی و مشکلات اقتصادی و اجتماعی باعث می شه که عده بسیاری کم بیاورند و....

 

کتاب های فرانکل کمک می کنه که یا جواب سئوال را بیابید یا دست کم صورت مسئله را به طور بهتر و کم دردتری  فرموله کنید. در نتیجه کمک تان می کنه.

بعد از جنگ جهانی دوم و آن همه ویرانی  شرایط روحی دور و بری های فرانکل بسی بدتر از الان ما بوده. اگر فرانکل برای آن زمان و آن مردمان جواب یافته برای شما هم می تونه.

 

کتاب های فرانکل به فارسی ترجمه شده. اما بیش از کتاب هایش  نقل قولی از او به عنوان «نامه ای به معلمان جهان» در ایران  معروف هست. خوراک فضای مجازی شده. محتوای حرفش  وقتی خارج از مضمون و در فضای فکری ایرانیان بازگو می شه همان عبارتی از آب در می آد که از بچگی بسیار شنیدیم: «دکتر شدن چه آسان! آدم شدن چه مشکل!» البته حرف های فرانکل خیلی عمیق تر و جدی تر و مفیدتر و کاربردی تر از این عبارت هست که  در ایران هرکسی که از دکتری خوشش نمی آید به زبان می آره که حرصش را بخوابونه و با  تحقیر و توهین به آن دکتر بینوا احساس برتری اخلاقی و انسانی کنه!

 

هرچند خواندن کتاب های ویکتور فرانکل را به شدت توصیه می کنم گمان می کنم بازنشر «نامه ای به معلمان جهان» در فضای فکری ایرانیان جز ضرر نتیجه ای  نخواهد داشت.

حتما شما هم در مدرسه و دانشگاه معلم و استادانی دیده اید که از روی تنبلی  درس آماده نمی کنند و به جای آن دانش اموزان یا دانشجویان را نصیحت می کنند. زبل ترهایشان از نصیحت به اصطلاح پدرانه شروع می کنند و به لاس زدن ختم می نمایند! این معلم ها و استادان معمولا بین شاگردهای میان مایه محبوب هستند اما گاهی شاگرد درست و حسابی ای هم پیدا می شود که به اتلاف وقت کلاس اعتراض کند. معلم و یا استاد مدعی اخلاقیات یا وطن پرستی (یا هرمدعای دیگری که وقت کلاس را با آن تلف می کند) روزگار ان شاگرد ممتاز را سیاه می کند. لشکر نوچه هایش هم کمکش می کنند. نامه ویکتور فرانکل به معلمان جهان در دست  این دسته از معلمان و استادان  ایرانی وسیله ای خواهد شد که بر سر آن شاگرد ممتاز بکوبند. چیزی که ابدا منظور و مقصود فرانکل نبوده!

اگر کتاب هایش را بخوانید خواهید دید  عملکرد آن قبیل معلم ها چه قدر با روح کلام فرانکل در تضاد هست.

 

از قضا یکی از پیام های او این هست که برای یافتن معنی در زندگی تان علاقه و استعداد خود را کشف کنید  و برایش انرژی بگذارید. برای شما شاید  آن چه که به زندگی تان معنا و جهت می دهد  رشته دانشگاهی باشد که انتخاب نموده اید.

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

غرق شدن در علم آموزی و علم پژوهی راه مقاومت در مقابل سرخوردگی

+0 به یه ن

پارسال پاییز که شور و شوق تغییر و تحول اساسی کشور را در بر گرفته بود برخی از همنسلان من  هشدار می دادند که زیاد هیجان زده نشوید چون که تغییری رخ نخواهد داد و بعد سرخورده می شوید. ( از بس در این دوران زندگی مان چرخه هیجان و شور تغییر و سپس سرخوردگی تکرار شده که چشم مان ترسیده!)

البته من می گفتم یا این شورو شوق به تحولی اساسی می انجامد یا نمی انجامد. اگر اولی شود که چه  جای افسردگی و سرخوردگی!؟ اما اگر دومی باشد  اون وقت خودم یاد می دهم چه جوری با غرق شدن در درس و مشق و پژوهش روح و روان خود را در برابر سرخوردگی حذف کنید.
اکنون آن شور و شوق به اتشی زیر خاکستر بدل شده که هر لحظه ممکن هست دوباره زبانه کشد. اما هیچ کس نمی داند  لحظه زبانه کشیدن کی خواهد بود. به همین دلیل در هر حال حاضر یک عده دارند سرخورده می شوند. 
دوای درد سرخوردگی این هست که خودتان را با علم مشغول کنید. چنان مشغول کنید که غصه ناشی از سرخوردگی را حس نکنید.برنامه بعدی وبلاگم تا شروع تحولی عظیم در سطح جامعه همراهی شما در این راه خواهد بود.
البته اینجا درس فیزیک نمی دهم ولی در این راه همراهی می کنم.
یادتان هست که پارسال پاییز یک عده نگران آن بودند که آن شور و شوق به درس و مشق دانش آموزان یا دانشجویان لطمه بزند؟ یادتان هست که گفتم نگران نباشید چون که بعد از چند ماه با تلاش مضاعف می توانید عقب افتادگی درسی را جبران کنید.  همین طور گفته بودم که اگر خیلی نگرانید به گوشه ای بخزید و خود به تنهایی و با کمک کتب یا فضای مجازی به درس و مشق تان برسید بی آن که با کسی درگیر شوید اما به خاطر ادامه درس و مشق جلوی موج شور وشوق و فریاد خود را قرار ندهید. 
در ادامه همان صحبت ها می گویم که 
 الان وقت افسردگی و سرخوردگی نیست. الان همان وقت جبران کردن هست.

من قبلا در مورد کتاب «آری به زندگی» ویکتور فرانکل نوشته بودم. 
توصیه می کنم آن نوشته من و نیز کتاب را بخوانید.
در نوشته بعدی ام در مورد دیدگاه فرانکل بیشتر خواهم نوشت. به عنوان مقدمه ای برای ورود به فاز بعدی وبلاگم مناسب هست.

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

مدرسه فیزیک انرژی‌های بالا

+0 به یه ن

 

همکاران عزیز

با سلام وعرض احترام

خواهشمندم اطلاعیه زیر را در بین  علاقه مندان منتشر نمایید.

با تشکر

یاسمن فرزان

دبیر همایش

 

 

 

مدرسه فیزیک انرژی‌های بالا
پژوهشکده فیزیک- پژوهشگاه دانش‌های بنیادی

۲۶ - ۲۴ آبان ۱۴۰۲( ۱۷-۱۵ نوامبر ۲۰۲۳)

 

به منظور آشنا ساختن پژوهشگران در شاخه انرژی‌های بالا با موضوعات مهم پژوهشی، پژوهشکده فیزیک در نظر دارد که همه ساله مدرسه‌ای حضوری با عنوان مدرسه فیزیک انرژی‌های بالا برگزار نماید. اولین مدرسه با این عنوان در آبان ماه سال جاری برگزار خواهد شد. از پژوهشگران پسادکتری، دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد فعال در این زمینه دعوت می نماییم که در این مدرسه ثبت نام نمایند. ثبت نام دانشجویان کارشناسی تنها در صورت ارائه توصیه نامه توسط اساتید محقق خواهد شد (اساتید محترم توصیه نامه‌های مورد نظر را به آدرس ایمیل conf2@theory.ipm.ac.ir ارسال نمایند)
 

موضوعات:

سخنران:

فیزیک نوترینو

یاسمن فرزان

فیزیک سیاه‌چاله‌ها

محمدمهدی شیخ جباری

تحلیل داده

سعید انصاری فرد

توابع توزیع پارتونی

حامدعبدالمالکی

 

این مدرسه صرفاً به صورت حضوری و در سالن آمفی تئاتر پردیس فرمانیه پژوهشگاه دانش‌های بنیادی برگزار خواهد شد.

 

اندکی پس از این مدرسه، کنفرانس بین المللی در این زمینه با عنوان IRCHEP 1402 به صورت برخط برگزار خواهد شد. سایت این کنفرانس به زودی بارگذاری خواهد شد.

 

مهلت ثبت نام: ۱ آبان ۱۴۰۲

هزینه ثبت نام شامل پذیرایی و ناهار: ۳۰۰ هزارتومان

سایت همایش:

https://physics.ipm.ac.ir/conferences/ishep/index.jsp

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

The crown

+0 به یه ن

دیشب آخرین قسمت سریال کراون را دیدم. سریال جذابی است به سه دلیل: ۱) تصویر سازی آن زیباست. به خصوص لباس های هنرپیشه هایش. همین طور برخی منظره ها در آن. البته با یلتسین در سریال موافقم که این باکینگهام همچین قصری هم نبود! قصر هر دوک محلی در ایتالیا از آن زیباتر هست. بعد از دیدن ورسای یا اپرای پاریس، باکینگهام رنگی ندارد. ۲) جمله بندی هایشان. هر جمله ای که لامصب اعضای سلطنتی (البته به استثنای دایانا) و نخست وزیرها به کار می بردند شبیه معمایی بود که باید حل می شد تا منظور فهمیده شود. برای من جالب بود. ۳) اشاراتی به وقایع تاریخی از منظر آنها که آن طرف میز نشسته اند. من از منظر آنها هیچ وقت به تاریخ ننگریسته بودم.

سرتا پای این نظام پادشاهی -حتی موفق ترینش که مال بریتانیا باشد- مهمل و مزخرف هست اما محبوبیت همین سریال و بعد هم آن همه بحث در باره این خانواده بی علم و بی هنر و بی ادب و درمانده در کار خویش در سطح جهان نشان می دهد که مردم مهملات را دوست دارند! حاضرند برای مهملات پول خرج کنند. 
هرچی مهمل تر برای عموم مردم عزیزتر و گرامی تر!
همچین می گویند دایانا در کارهای خیریه بود که آدم فکر می کند صبح تا شب مثل یک مددکار می کوشید. این همه مددکار و پرستار صبح تا شب زحمت می کشند و سلامت خود را برای کم کردن درد نیازمندان به خطر می اندازند اما دیده نمی شوند. اما دایانا از محل مالیات های مردم لباس های فاخر می پوشید و می رفت چهار تا عکس با نیازمندان می گرفت و باز پول همان مردم را به آنها می بخشید و می شد قهرمان و فرشته نجات! 
این را می فهمم که روحیه دادن به نیازمندان خودش مهم هست. اما دایانا با آن همه ناسازگاری از پس این کار نمی توانست برآید. یک روز می رفت و آنها را به آسمان ها می برد. فردایش خودش در خودش غرق می شد و از پس روحیه خودش هم بر نمی آمد چه برسد بخواهد نیازمندان را به اوج آسمانها ببرد.
اتفاقا در زمینه روحیه دادن به بیماران یا سالمندان هم عده زیادی بی نام و نشان در همه جای دنیا به طور سازگار و اصولی -آهسته و پیوسته و روز بعد از روز ، ماه بعد از ماه تلاش می کنند اما دیده نمی شوند. به جای آنها دایانا تشویق می شود.

نکته ام اینه که مردم همین را می خواهند! خیلی منطقی به مسایل نگاه نمی کنند.
در سطح خانواده گسترده هم همین هست. کسی که ثروتمند هست اما خیر واقعی به کسی نمی رساند و احیانا این ور و اون ور حق خوری هم می کند می شود محبوب همه. چرا!؟ هر از گاهی لطف کرده و به رویمان لبخند زده پس باید مدیونش باشیم. اما کسی که در سختی ها کنارمان بوده دستمان را گرفته و از سختی بیرونمان کشیده می شود فردی است که حوصله اش را نداریم و از او بدگویی می کنیم.

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

تکرار نوشته پارسالم. آسمان هنوز به همان رنگ هست البته خشک شدن دریاچه قربانی سرطانی بیشتری در این مدت گرفته!

+0 به یه ن

فرضا ما بحث گشت ارشاد را کنار گذاشتیم و فقط از نجات دریاچه اورمیه گفتیم. بعدش چه می شه؟
هیچ چی! مسئله در مجلس مطرح می شه. یکی از نمایندگان از اون منطقه در صحن مجلس شعر و متن احساسی در رثای دریاچه اورمیه می خونه. دیگری در دفاع از دریاچه اورمیه در صحن مجلس عربده می کشه و تاکید می کنه غیر از او و البته رای دهندگان فهمیده به او ، هیچ کس به فکر دریاحه اورمیه نیست. آن دیگری ژست فرد فرهیخته می گیرد و با وقار و طمانینه از برنامه های نجات اورمیه که تنها به انگشت حکمت و درایت وی قابل انجام هست می گوید. خلاصه هر کدام با ترفندی خود را در سایه کمپین نجات دریاچه به رخ می کشند.
اگر خیلی خیلی خوش شانس باشیم باز یک بودجه ای برای نجات دریاچه اورمیه تصویب می کنند و در جراید در بوق و کرنا می کنند.بعد از مدتها کش و قوس و چند برابر شدن هزینه ها به علت تورم، با منت یک دهم مبلغ اعلام شده را واریز می کنند. اما در این مورد صحبتی نمی شود. مردم جنوب و غرب ایران خیال می کنند کل اون مبلغ واریز شده و تا سالها گله مند می شوند که پس چرا به شمال غرب رسیدگی می شود اما به مشکلات آن مناطق رسیدگی نمی شود. (کمابیش همان طور که مردم آذربایجان شاکی هستند که چرا به یزد و کرمان و اصفهان می رسند ولی به آذربایجان نمی رسند).
اون یک دهم واریز شده هم حیف و میل می شود و به نجات دریاچه اورمیه منجر نمی شه. مرتب هم به مردم آدرس غلط می دهند تا کسی پی گیر حیف و میل بودجه نباشد.
این راه را قبلا رفته ایم و اینجا رسیده ایم. پس چه کنیم؟ این دفعه به جای این که انرژی خود را صرف آن کنیم بر سر جنبش های دیگر داد بزنیم که دغدغه ما مهمتر هست بذاریم همه این جنبش ها بسته به مومنتوم خود پیش بروند. بین جنبش ها اصطکاک ایجاد نکنیم. ظاهرا هیچ کدام از این جنبش ها به تنهایی اون قدر قدرت ندارند که تحول اساسی ایجاد کنند. مخصوصا با این اصطکاک ها که با جنبش های دیگر پیدا می کنند انرژی خود را از دست می دهند. این بار بذارید که این جنبش ها به موازات هم پیش بروند. جنبش زنان، محیط زیست ، کارگران ، معلمان، زبان مادری و جنبش ضد فساد مالی و جنبش مطالبه معیشتی در کنار هم اون قدر قدرت خواهد داشت که تحول اساسی به وجود آورد. رسیدن به مطالباتی نظیر احیای دریاچه اورمیه تحولات اساسی می طلبد. با این ساختار فاسدو آلوده به ریا و تزویر و بدون نهاد نظارتی و قبول پاسخگویی مسئولان به عنوان یک اصل، پروژه نجات دریاچه اورمیه به جایی نمی رسد. اگر بودجه ای هم برایش تصویب شود باز حیف و میل می شود و از آن آبی به دریاچه نمی رسد.

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل


  • [ 1 ][ 2 ]