به دنبال بحث های مطرح شده در مجلس در مورد آموزش زبان مادری در مدارس

+0 به یه ن

در اسفند ماه ۱۴۰۳، در پی بحث هایی که در مجلس و سپس در فضای دانشگاهی آذربایجان و کردستان در مورد آموزش زبان مادری در مدارس در گرفت  طوماری خطاب به رییس جمهور آماده کردم تا سرفرصت، جهت امضا توسط استادان دانشگاه علاقه مند، به طور عمومی در پلتفرم منتشر سازم. بیشتر که فکر کردم دیدم جمع آوری امضا  جهت جلب توجه ریاست جمهور در شرایط کنونی کشور راه به جایی نمی برد. یعنی آن قدر نتیجه ناچیز خواهد بود که ارزش آن را ندارد  که ذهن من درگیر جمع آوری امضا شود. به هر حال من این متن را تهیه کرده ام و آن را  به طور عمومی در پلتفرم هایی که در اختیار دارم، منتشر می کنم . باشد که بحثی و تاملی -به خصوص در جمع های دانشگاهی- برانگیزد.در اسفندماه ۱۴۰۳ دو طومار (یکی توسط استادان دانشگاه در آذربایجان شرقی و دیگری توسط استادان دانشگاه کردستان) خطاب به رئیس جمهور در این باره منتشر شد. در آن دو طومار، تاکید روی مسایل حقوقی آموزش زبان مادری بود. من  در متن زیر تاکید را روی جنبه هایی می گذارم -که هر چند در بین متخصصان علوم تربیتی از زاویه علوم شناختی و نیز ترویجگران علم- بسیار شناخته شده اند اما در میان عموم جامعه و حتی بین فعالان مدنی عرصه حقوق زبانی اقوام، تا حد زیادی مغفول مانده اند.  لطفا در پخش این متن مرا یاری دهید:



با توجه به بحث های طرح شده در مجلس شورای اسلامی در ۸ اسفند سال  ۱۴۰۳در مورد تدریس زبان های محلی و قومی در مدارس، ما جمعی از استادان دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور  مایلیم نکاتی چند را به عرض جناب عالی برسانیم.


۱- اعلام می داریم که خواستار تدریس زبان و ادبیات های قومی و 

محلی در مدارس استان های گوناگون هستیم.

۲- برعکس مطالب مطروحه  توسط نماینده دولت در مجلس، تاکید می نماییم که دانشگاه های کشور نظیر دانشگاه تبریز یا دانشگاه کردستان با همکاری  دانشگاه فرهنگیان می توانند نیروی انسانی لازم برای شروع این طرح به صورت اولیه (پایلوت) را در ظرف زمان دو یا سه ترم فراهم آورند.

۳-بر نقش مهم زبان مادری در ترویج علم و بالا بردن سطح دانش عمومی در مسایلی چون محیط زیست و حفظ میراث فرهنگی و توصیه های بهداشتی و روانشناسی و ایمنی تاکید می ورزیم. آموزش زبان محلی در استان های مختلف، این قبیل فعالیت ها را تسریع و تسهیل خواهد نمود.

۴- تدریس و پاسداشت بخشی از  ادبیات غنی زبان های محلی در مدارس به غنی تر ساختن فرهنگ عمومی ایران کمک شایان خواهد نمود. فرهنگ امروز ایران موزاییکی است از درکنار هم قرار گرفتن این فرهنگ ها.

۵- در پایان، آمادگی خود را  برای  همفکری جهت نگارش طرح  اولیه و سپس گسترش آن و نیز کمک در رفع موانع اجرایی  اعلام می داریم

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل


  • [ 1 ]