یکشنبه 4 اسفند 1398
+0 به یه ن
فیس بوک تویتر گوگل
من خیلی نگران پزشک ها و پرستارها و داروخانه دار و سایر کادر پزشکی در ایران هستم.
اونها بیش از همه در معرض خطرند. کسی هم به فکرشان نیست!
در جامعه احساسی ما، هر اتفاقی که می افتد همان گروه که بیش از همه در معرض آسیب هستند فراموش شده ترین ها می شوند.
الان هم که پرسنل بیمارستانی و کلینیکی، آسیب پذیرترین شده اند هیچ کس به فکرشان نیست.
دست کم بیش از اندازه دکترها و پرستارها را با داد وفریاد و ابراز نگرانی و دراما خسته و کلافه نکنیم.
در این روزها و در این شرایط وقتی به دکتر مراجعه می کنیم
مراعات خستگی دکترها را بکنیم.
اگر کشور بد اداره می شود (که قطعا چنین هست) دکترها و پرستارها مقصر نیستند! در مورد این ویروس کرونا که این قشر بیش از همه ضربه دارند می بینند.
اگر دکتر یا پرستار خوش اخلاقی دیدیم که ناز مریض و همراهش را می کشه دیگه ما هم شورش را در نیاوریم و با دراما کلافه اش نکنیم!
دکتر ها و پرستارها
هر چه خسته تر و کلافه تر باشند احتمال این که از سر کلافگی به مسایلی نظیر درست ماسک زدن و ضدعفونی مرتب میز و...بی توجه شوند بیشتر می گردد.
در نتیجه احتمال بیماری آنها بالا می رود.
اونی که با ماشین شخصی می ره سر کار و در روز تنها با عده کمی از فاصله بیش از یک متری سر و کار داره که اغلب شان هم سالمند بیشتر در معرض بیماری است یا اونی که از صبح تا شب داره بیماران را از نزدیک معاینه می کنه؟!
در این شرایط یک کم بیشتر مراقب دکترها و پرستار ها و داروخانه دار ها و.... باشیم.
اونها مریض بشوند ناخواسته عده کثیری را هم بیمار خواهند کرد.
🍀@minjigh
دوستم می گه رئیس بیمارستان اومد و گفت هیچ کدام از کارکنان نباید ماسک بزنند چون مراجعان در این شرایط با دیدن ماسک ها دچار پانیک می شوند.
با شناختی که از روحیات مردم خاورمیانه دارم حرف اون رئیس بیمارستان درسته. مراجعان ایرانی با این چیزها دچار پانیک می شوند و گاه از روی پانیک حرکت های می کنند که غیر قابل کنترل هست. دکتر و پرستار را هم کلافه می کنند.
اما گناه اون دکتر و پرستار چیه؟! یکی از این بیماران به روی عطسه یا سرفه کرد چی؟!
شما را به خدا بیشتر مراقب دکترها باشید. دست کم به خاطر خودتان! اونها بیمار بشوند می دانید چند نفر را می توانند بیمار کنند؟!
🍀@minjigh
من نویسنده متن زیر را نمی شناسم اما همه مواردی که گفته معقول به نظر می رسه و با مطالبی که در منابع گوناگون رسمی و معتبر خواندم همخوانی داره.
چیز جدیدش از نظر من مورد دهم بود. اون را به دقت بخوانید.
هر آمبولانسی که دیدید کارکناش لباس مخصوص پوشیده اند لزوما بیمار کرونا حمل نمی کنه:
[Forwarded from Yasaman Farzan]
بهعنوان کسی که میکروبیولوژیسته، براتون آگاهسازی کنم در زمینه کرونا؛ یهکم از شایعات دور شین.
۱- اول از همه ماسک معمولی که شما از داروخونه میخرین (حتی اون فیلتردار معمولیا) کاربرد بسیار کمی داره. برای اینکه ویروس در سایز نانومتر هست و ازش عبور میکنه. پس نزنین. چون اگه اون ماسک رو شما هر ۲ ساعت تعویض نکنین، محیط مرطوب درست میکنین برای رشد باکتری.
۲- بیماری ویروسی با آنتیبیوتیک درمان نمیشن. ویروس، موجود زنده نیست و آنتیبیوتیک همونطور که از اسمش معلومه، ماده ضد حیات هست و ویروس ازش تأثیر نمیگیره. شما زمان سرماخوردگی آنتیبیوتیک مصرف میکنین چون بعد از حمله ویروس، باکتریهای فرصتطلب بهتون حمله میکنن. پس خودتون رو به قرص نبندین.
۳- خوردن سیر، پیاز، پیازچه و دود کردن اسفند، کاملاً بیفایده است؛ چون همونطور که گفتم، ویروس موجود زنده نیست و از مواد آنتیبیوتیکطور تأثیر نمیگیره.
۴- ویروس کرونا و خیلی از ویروسهای دیگه بدنهای از جنس لیپید (یه جور چربی طبیعی) دارن که با مواد شوینده از بین میره. بدون این بدنه از کار میافتن. برای همین، شستن دست و صورت و وسایل با مواد شوینده ساده مثل صابون و یا مواد ضدعفونیکننده ویروسی کاملاً از کار میاندازدشون.
۵- نمک روی این ویروس بیتأثیره. شما با نمک میتونین باکتریها رو بکشین؛ چون مایع سلولیشون رو میکشه بیرون و خشک میشن. اما ویروس، مایع سلولی نداره.
۶- از کرونا بیش از حد نترسید اگر که سالم هستین. این ویروس از ویروس آنفلوانزای موجود در حال حاضر کشندهتر نیست.
در واقع این ویروس افراد در خطر که این بیماریها رو دارن از پا در میاره:
دیابت
آسم
خودایمنیها مثل MS
سرطانیها
افرادی که مشکلات قلبی و عروقی دارن
پیرها
و ...
۷- به سیستم ایمنی اعتماد کنید. سیستم ایمنی انسان ۱۰ به توان ۱۰ سلول ایمنی حرفه ای داره که هر کدوم فقط به یه ویروس یا باکتری و... حمله میکنن. سیستم ایمنی بعد از کشف ویروس، چند روزی شروع میکنه به تولید لشکر و بعد به این ویروس حمله میکنه. آدم سالم معمولاً با رعایت، خودش درمان میشه.
۸- به دلیل نامعلومی کرونا در مورد بچههای کوچک به شکل یه سرماخوردگی ساده ظهور پیدا میکنه اگر سالم باشن. در واقع برای آدمهای ۸ سال به بالا خطرناکتره. پس اگر بچهی کوچکی سرماخوردگی ساده داره، شما خیلی مراقب خودتون باشید.
۹- امکان داره شما کرونا بگیرین و علائمش کاملاً در حد سرماخوردگی باشه. اما برای اینکه به دیگران انتقال ندین، چند روزی رو خونه بمونین. اگر سر کار میرین، دورکاری کنید.
۱۰- اینکه صرفاً یه آمبولانس دیده میشه که لباس مقابله با بیماریهای میکروبی تنشونه، دلیل این نیست که مورد کرونایی دارن میبرن. بر اساس چارچوب در مواجهه با هر مورد مشکوک، تیم بیمارستان باید بدترین رو در نظر بگیرن. برای همین همهی افرادی که آنفلوآنزا دارن هم اول قرنطینه میشن.
۱۱- زیر دماغتون ویکس و نعناع نزنین با تصور اینکه دارین ضد عفونی میکنین. با این کار، حتا فضای تنفسیتون رو بازتر و پذیراتر برای دریافت ویروس واگیردار میکنین.
۱۲- در انتها این بیماری با کنترل و رعایت از طرف افراد بیمار و افراد سالم بهراحتی میگذره. در واقع میشه گفت آنفلوآنزای خوکی و آنفلوآنزای N1H1 خیلی بیشتر و خطرناکتر از اینا پخش شدند؛ اما گذشتند. پس بیش از حد نترسین؛ اما بیخیال هم نباشید. مراقبت کنین.
— سام اسدی
💟 @LoveBot
https://twitter.com/SamyAsady/status/1230552415029596162?s=19
اشتراک و ارسال مطلب به:
فیس بوک تویتر گوگل