تابو شکنی در روز پدر

+0 به یه ن

امروز روز پدر هست. نمی خواهم حرف کلیشه ای بزنم. به جاى آن می خواهم مشاهده خودم را بگم. والدینی که انتظار دارند بچه هایشان ایرادهایشان را نبینند و فقط از اونهاتعریف و تمجید کنند یا بچه هایی وابسته بار می آورند که در زندگی زناشویی ناموفق می شوند و یا بچه هایی بار می آورند که از اونها دلزده و فراری می شوند. والدینی می توانند بچه هایی غیر وابسته اما دلبسته بار بیاورند که اجازه می دهند بچه ها از شون انتقاد کنند و سر به سرشون بذارند. مشاهده من می گه در خانواده ها هر چی بیشتر چه ها سر به سر والدین می ذارند و والدین هم می خندند همون قدر محبت شان عمیق تره. نکته دوم هم این که این روزها سکته بین افراد سی چهل سال زیاد هست. به خصوص بین مردهایی که اهل کار و تلاش و فعالیت اقتصادی هستند و از نظر مالی به جایی رسیده اند که پدر و مادر شان انتظار دارند قرض های داداش هایش را هم صاف کند. پدران عزیز! فشار مالی روی پسرهاتون کمتر بیاورید و کمتر از آنها توقع داشته باشید. اگر عروستان را نمی پسندید با فشار مالی آوردن روی پسرسخت کوشتان حرص خود را خالی نکنید!گناه که نکرده سخت کوش بوده! می توانست مثل برادر و یا پسرعمویش دایم در خانه به پهلو دراز بکشد و غربزند و انتظار کمک مالی از پدر و مادر داشته باشد. برادر سخت کوش قرارنیست جور او را هم بکشد. بین در و همسایه می توانید چنان جلوه بدهید که همه اینها را به خاطر خودش دارید می کنید و صلاحش را می خواهید. اونها هم وانمود می کنند باور می کنند و هندونه زیر بغل تان می دهند که چه پدر آینده نگری هستید! اما فشار زیاد باشه پسرسخت کوشتان سکته می کنه پشیمان می شوید! از ما گفتن! دادگاه ها این روزها پر از این نوع دعواها بین پسران و پدران هستند. روی پسر دوبل هم فشار می آد که جلوی پدرش ایستاده، هرچند که صد درصد هم حق با او باشه. 🍀@minjigh

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

سیمای گوشت

+0 به یه ن

همان طوری که می دانید گرانی در ایران بیش از پیش بیداد می کنه. یک عده می آینددر تلویزیون خود شیرینی می کنند و می گن “چه بهتر که گوشت گران شد اصلا گوشت برای بدن ضرر داره.” کاش فقط گوشت گران بود.مسئله اینه که حبوبات هم گرانه. صیفی جات هم گرانه. دوستم که متخصص دستگاه گوارشه به مریضش گفته سالاد بخور و جواب شنیده که وسع مون نمی رسه. مریض گفته تنها برنج هندی ارزونه که شکم خودشان را با همون سیر می کنند!

قبل از این گرانی ها خود کمیته امداد آمار داده بود دویست هزار کودک زیر هفت سال سو تغذیه دارند. بعد از این گرانی ها خدا می دونه آمار کودکان گرسنه کجا خواهد رسید.

این حرف ها را برای درددل نمی زنم. فقط می خواهم خواهش کنم اگر وسعتان می رسه کمک به بنیاد کودک را فراموش نکنید:

http://www.childf.com


مددجویان بنیاد کودک عموما در آزمون ورودی کارشناسی ارشد موفق تر عمل می کنند تا در آزمون دوره کارشناسی. هر چند موسساتی چون قلمچی از این کودکان رایگان ثبت نام می کند اما باز هم امکانات و شرایط این کودکان در آستانه کنکور با شرایط بچه های طبقه متوسط قابل مقایسه نیست. در کنکور کارشناسی خیلی نمی توانند با همتایان پولدارتر خود رقابت کنند اما بعد در دانشگاه جلو می زنند. همان امکانات دانشگاه نظیر کتابخانه و قرائتخانه که به چشم دانشجویی که در خانه اتاقی از آن خود داشته است نمی آید به نظر دانشجویی که دوازده سال در اتاقی درس خوانده که در آن چند فرد دیگر هم زندگی کرده اند نعمت بزرگی است. وقتی دانشجویان طبقه متوسط از خانواده و همسایگان مدام می شنوند درس خواندن فایده ندارد و عاقبت به خیری در راه های دیگری است دانشجویان فقیرتر می بینند همان شرایط نه چندان دلخواه طبقه تحصیلکرده به نسبت آینده ای که برای آنها بدون تحصیلات متصور هست بهشت هست. در نتیجه با جدیت درس می خوانند. کار آموزی هم که می روند کار را جدی تر می گیرند. در نتیجه موفق تر می شوند. شرایط و امکانات رفتن به خارج را هم ندارند. در نتیجه به همین کشور دل می بندند و می مانند. می مانند و دل به کار می دهند نه آن که دایم حسرت خارج رفته ها را بخورند. حسرت زمان قدیم را هم نمی خورند! والدین شان شرایطی بدتر داشته اند و زندگی شان حسرت خوردنی نداشت. آن همه که وقت فکری دانشجویان طبقه متوسط برای حسرت خارج و یا حسرت زمان گذشته می گذارند اینها برای کار و درس می گذارند و در نتیجه موفق تر می شوند. برای داشتن محیط دانشجویی با انگیزه تر و جدی تر و نیروی کاری کارآمدتر از دانشجویان مدد جوی بنیاد کودک حمایت کنیم: http://www.childf.com

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

واقع بینی

+0 به یه ن

وضعیت استخدامی و اشتغال در کشور خراب هست. همه این را می دانیم. در رشته های مربوط به ریاضی و فیزیک اوضاع خراب تر هم هست. این را هم باز همه مون می دانیم. این را هم می دانیم که هرچه از شاخه های کاربردی تر مثل فوتونیک و بیوفیزیک و.... به سمت رشته های تئوری تر مثل فیزیک ذرات و انرژی های بالا پیش می آییم اوضاع استخدامی خراب تر می شود.
همه این سختی ها و دشواری های پیدا کردن شغل یک طرف، توهماتی که برخی از پیشکسوتان-با حلوا حلوا کردن های الکی و تزریق افکار عجیب غریب- در ذهن برخی دانشجویان می کارند یک طرف.
از جمله  برایشان نوشابه باز می کنند که "چون تو خیلی عمیق و نابغه هستی، علی الاصول لازم نیست مقاله بنویسی. تو داری تفکرات عمیق می کنی و علی الاصول پرینستون روی دست باید تو را ببرد! در کشور ماست که قدر نابغه هایی چون شما ها را نمی دانند."
البته همگی باز می دانیم که مراد از "تفکرات عمیق" همانا تایید نظرات استاد پیشکسوت است و بس!
اگر باور نمی کنید یک نوک سوزن با یکی از آرا و نظراتش- در کمال ادب و با استدلال متقن- مخالفت کنید ببینید چه طور شما را از اوج به حضیض می کشاند!


اگر به آینده شغلی خودتان علاقه مندید، امیدوارم گول این "کیش شخصیت" و این حلوا حلوا کردن ها را نخورید. مثل هر دانشجوی معقولی در هر کجای دنیا مقالات روز را دنبال کنید و سعی کنید تعداد معقولی مقاله در ژورنال های معتبر بین المللی به چاپ رسانید و درباره آنها در همایش های گوناگون و دانشگاه های مختلف سمینار دهید.
دانشگاه های ما با کسانی که از آن نوع "تفکرات عمیق" دارند اشباع شده. دیگه ظرفیت بیش از این "افکار عمیق" را ندارند.
این را هم بدانید که پرینستون بابت این که در یک کشورجهان سومی ایزوله شما افکار بهمان استاد پا به سن گذاشته را تایید می کنید برای شما "نامه فدایت شوم" نخواهد فرستاد.
اگر دکتری تان را از پرینستون و هاروارد و... نگرفته باشید برای قضا وت کار شما، پرینستونی ها هم به مقالات شما و سمینارهای شما نگاه خواهند کرد.


اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

نتایج نظرسنجی در مورد اهمیت ریاضی و فیزیک و علوم مهندسی

+0 به یه ن

با سلام و عرض ادب
نتایج نظر سنجی و گفت و گوهایی را که در مورد علاقه مندی جامعه به دانش های بنیادی و علوم مهندسی داشتم به همراه پیشنهادهایی عملی برای بالا بردن انگیزه و سطح روحیه دانشجویانی که قبلا این راه را انتخاب نموده اند درلینک زیرین می توانید ملاحظه بفرمایید.

http://physics.ipm.ac.ir/~farzan/Analysis.pdf

از همه عزیزانی که در انجام این پروژه مرا یاری رساندند صمیمانه سپاسگزارم.
با احترام
یاسمن فرزان

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

راه‌های تشخیص علم از شبه‌علم

+0 به یه ن

 مقاله من در مورد راه های تشخیص علم از شبه علم را می توانید در اینجا بخوانید.

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

جایزه داوری

+0 به یه ن

هر سال مجلات APS داورهای برجسته خود را معرفی می کنند. امسال نام من هم بین 143 داور منتخبشان هست.

از بین 71000 داوری که  دارند این 143 نفر را انتخاب کرده اند:

https://journals.aps.org/OutstandingReferees?fbclid=IwAR3cfh0qh6XY0xTaJZ2HRxUZCCjEnEFJtMI4ebSUFd_Do-mLFrXoc4q7hks

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

بحث و گفت و گو در مورد علاقه مندی جامعه به دانش های بنیادی و علوم مهندسی

+0 به یه ن

با سلام،

همان گونه که اطلاع دارید از اواسط دهه 80 هجری تا به امروز درصد دانش آموزانی که  رشته های علوم پایه یا علوم مهندسی را انتخاب می نمایند کاهش چشمگیر داشته است.

در این زمینه من تحقیقی انجام داده ام و به نتایج جالبی رسیده ام که در حال تهیه گزارش آن هستم.

روز شنبه ساعت 4:30 به بعد در کلاس A طبقه همکف این نتایج را ارائه خواهم داد. حضور شما و انعکاس نظراتتان مایه غنی تر شدن این رویداد خواهد بود.

 

محل برگزاری: فرمانیه، جنب فربین، پژوهشگاه دانش های بنیادی،  طبقه همکف، کلاسA

 

زمان: شنبه 11 اسفند سال 97

ساعت 4:30

 

این جلسه بحث گفت و گو مختص فیزیکدانان  یا ریاضیدانان و یا مهندسان نیست. امیدوارم در این جلسه، علاوه بر این   عزیزان، افراد از رشته های گوناگون (هنر، ادبیات، اقتصاد، علوم انسانی، علوم پزشکی، فن- حرفه ای و....)  و نیز کسانی که تحصیلات دانشگاهی ندارند هم شرکت نمایند.

به امید دیدار،

یاسمن فرزان

 

نظرسنجی زیر در راستای همین پروژه بود:

https://yasamanfarzan18.wispform.com/f2ea88a6

 

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

آنا دیلی گونو موتلی اولسون

+0 به یه ن

امروز روز جهان زبان مادری است. به این مناسبت و در ادامه بحث قبلی مان در مورد جنگ ویرانگر قره باغ من  فیلم رامی ساخته آقای بابک شیرین صفت از مشکین شهر (خیاو) را معرفی می کنم. فیلم در مورد عشق و انسانیت در بستر این جنگ ویرانگر ضدانسانی است.
من چند سال پیش فیلم را یوتیوب دیدم. آن نسخه از فیلم که من دیدم به زبان ترکی آذربایجانی با زیر نویس انگلیسی بود. با کیفیت زبان و همچنین ترجمه بسیار عالی.
تیتراژ فیلم هم بخش هایی از اپرای اصلی کرم بود که یک جور تداعی گر تکرار تاریخ بود و بسیار مناسب انتخاب شده بود.
اگر توانستید فیلم را پیدا کنید حتما از این فیلم لذت خواهید برد. هم به لحاظ هنری در سطح بالایی هست و هم حاوی مسایل عمیق انسانی و اجتماعی است. ای دریغ که آن چنان که باید شناخته شده نیست.

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

فایل سخنرانی دکتر شیخ جباری

+0 به یه ن

فایل سخنرانی دکتر شیخ جباری با عنوان «آیا نظریه ریسمان از مرداب خود حذر می کند؟»

قسمت اول:

https://www.aparat.com/v/ZghFV

قسمت دوم:

 

https://www.aparat.com/v/rf4Rd

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل


  • [ 1 ]