در ماه نوامبر امسال (۱۰ آبان تا ۱۰ آذر ۱۴۰۳) من و همسرم برای مسافرت کاری، در بارسلون بودیم. آخرهفته های آفتابی، از دیدنی های شهر بازدید می کردیم.تجربه مفیدی بود که می خواهم بخشی از آن را با شما در میان بگذارم. بخشی که به نظرم برای ما ایرانیانی که می خواهیم با اتکا به داشته های فرهنگی مان آینده ای بهتر از گذشته بسازیم آموزنده خواهد بود.
این دومین باری بود که من به بارسلون سفر کردم. قبلا دو روز برای گردش در این شهر بودم و بیشتر اماکن مشهور دیدنی آن را سیاحت کرده بودم. برخی از آنها رااین بار به اتفاق همسرم سرفرصت بیشتری دیدیم. در مقام مقایسه باید بگویم تفاوت این بار دیدن من با بار قبل که از جنس توریستی بود تفاوت چلوکباب بود با پفک نمکی! آگاهی که در سفرهای توریستی شتابزده به دست می آید خیلی سطحی تر از آن آگاهی هست که فرد مدت زمان نسبتا زیادی در شهری می ماند و سرفرصت به دیدن امکان توریستی می دهد و در این میان با محلی ها حشر و نشر- و احیانا همکاری- می کند.
--------
معمار مشهور بارسلون:
وقتی نام بارسلون می آید اکثر افراد به یاد تیم فوتبال مشهور آن می افتند. اما من آگاهی چندانی در مورد فوتبال ندارم و در این باره سخن نخواهم گفت. توریست هایی که به این شهر سفر می کنند مدام نام آرشیتکت شهیر این شهر یعنی گائودی را می شنوند. گائودی معمار بزرگ بارسلونایی بود که در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ می زیست. مشهورترین اثر وی که شهرت جهانی دارد کلیسای مشهور ساگرادا فمیلیا (خانواده مقدس = مریم مقدس، عیسی مسیح و همسر مریم مقدس) هست.ساخت این کلیسا بیش از صدوسی وپنج سال پیش آغاز شده است اما هنوز به اتمام نرسیده. گفته می شود قدیمی ترین ساختمان در حال ساخت جهان هست. باز گفته می شود که ساخت این کلیسا دو سال دیگر بالاخره تمام خواهد شد.
سبک این کلیسا با همه کلیساهای دنیا فرق دارد. گائودی طبیعتگرا بوده و در طراحی این اثر این گرایش خود را به طور هنرمندانه ای به نمایش گذاشته است.
اگر نام
Gaudi
یا Sagrada Familia
را جست و جو کنید مطالب ارزنده ای می یابید.
در این مورد مطالب بسیاری هست. من خیلی به کارهای گائودی نخواهم پرداخت چرا که دیگران بهتر از من در باره اش نوشته اند و گفته اند. اما حیف می دانم این نکته تکنیکی بسیار هوشمندانه گائودی را نگویم. زمانی که گائودی این کلیسای عظیم را طراحی می کرد کامپیوتر که نبود! با روش های محاسباتی آن زمان امکان نداشت انحنای طاق ها را به درستی محاسبه نمود. تکنیکی که گائودی ابداع کرد استفاده از طناب بود. طناب در اثر گرانش به گونه ای می ایستد که تصویر آینه ای آن مقاوم ترین انحنا برای ساخت طاق هست. برای طراحی گائودی، مدلی از سازه را از طناب ساخت. به جای محل ستون ها وزنه هایی آویزان نمود. البته در جنگ های داخلی مدل او از بین رفته. منتهی در موزه واقع در زیر زمین کلیسا مدل را بازسازی کرده اند. در مورد این تکنیک طراحی در یوتیوب ویدئوهایی هست. توصیه می کنم که حتما دقیقه ۴ تا ۹ این ویدئو را تماشا کنید.
اشتراک و ارسال مطلب به:
فیس بوک تویتر گوگل