میزان اهمیت نجات دریاچه اورمیه در سطح ملی

+0 به یه ن

اگر دریاچه اورمیه خشک شود حدود سه میلیون نفر از اهالی حوضه دریاچه باید دیار خود را ترک کنند اون هم نه مهاجرت با دست پر! ملک و باغشان را دیگر کسی نمی خرد که با سرمایه جایی بروند! با دست خالی مجبور خواهند شد مهاجرت کنند!


 آیا تهران و کرج وشهرهای دیگر جا برای جذب سه میلیون حاشیه نشین دارد؟! معلومه که نه! به علت مسایل محیط زیستی و خشک شدن هامون چند سالی است حاشیه تهران پذیرای موجی از مهاجران از سیستان و بلوچستان هست. متاسفانه در فقر مطلق زندگی می کنند! هرکجای ایران دست بگذارید مشکلات محیط زیستی خود را دارد و ابدا کشش جذب سه میلیون مهاجر جدید را ندارد. در شمال هم که آب به نسبت زیاد هست، مشکل زباله و گرانی زمین و....بیداد می کند! 

 مسئله شوخی بردار نیست! اکنون جلوی فاجعه را باید بگیریم. و الا فردا بدبختی های بسیار خواهیم داشت. همان کشاورز و باغدار آذربایجانی را در نظر بگیرید که الان باغش آباد است و درآمدی بیش از یک استاد دانشگاه دارد. فردا باغش به علت خشک شدن دریاچه اورمیه تبدیل به شوره زار شود چه می خواهد بکند؟! برود در حاشیه تهران حاشیه نشین شود؟! تصور کنید به لحاظ روحی چه ضربه ای به او وارد خواهد شد! از بالا به پایین رفتن خیلی سخت هست. به خصوص برای مردها! 
 الان این همه مشکلات روانشناسی و اجتماعی داریم. ببینید آن زمان چه خواهد شد! با مسئله ای به این ابعاد و بزرگی سر وکار داریم. مسئله چشم همچشمی با فلان شهر یا استان نیست! اینها را باید مطرح کنیم.  لطفا این مطلب را به اشتراک بگذارید.🍀@minjigh

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

قابل توجه فرزندان باغداران و کشاورزان

+0 به یه ن

علی الاصول فرزندان باغداران و کشاورزان حاشیه دریاچه اورمیه باید بیش از همه خواهان تغییر الگوی کشت برای حفظ دریاچه اورمیه باشند چرا که بیش از همه ذینفع هستند. فرض کنید کشاورزی چند هکتار زمین دارد. اگر آباد باشد ثروتی برای فرزندانشان هست. اما اگر دریاچه خشک شود این زمین تبدیل به شوره زار می شود و ارث پدری دیگر مفت نمی ارزد!


 کیست که بخواهد شوره زاری را از آنها بخرد؟! اگر فرزندان کشاورزان به این مسئله واقف شوند خود پیشقدم تغییر خواهند بود. 🍀@minjigh

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

حداقل کاری که می توانیم بکنیم!

+0 به یه ن

هربار که از دریاچه اورمیه و فعالیت های محیط زیست در آذربایجان در کانال مینجیق می نویسم دو سه نفری کانال را ترک می کنند!  


با فحش دادن به مسئولان یا نوستالژی زمان هایده مشکلات مملکت درست نمی شه! با حمایت از فعالان مدنی است که می شه به آینده امید بست! استخوان های پوسیده فلان اعلی حضرت دردی از امروز و فردای ما دوا نخواهد کرد! 
خودمان باید آستین بالا بزنیم. اگر هم تن پرورتر از آنیم که در صف مقدم فعالیت مدنی باشیم دست کم از فعالان آن پشتیبانی کنیم! 🍀@minjigh

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

گروه احیای دریاچه اورمیه

+0 به یه ن

🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹


 حدود دو هفته است که در گروهی تحت عنوان"دریاچه اورمیه را احیا می کنیم" عضو شده ام. مدیران گروه (ادمین ها) فعالان محیط زیست بسیار جدی از تبریز هستند و برنامه های متنوعی را تا کنون (تا جایی که کارشکنی ها اجازه داده اند) پیش برده اند و با انرژی همچنان پیش می برند. پیشنهاد می کنم اگر مسایل محیط زیستی -به خصوص به دو مقوله احیای دریاچه اورمیه و حفظ درختان قره داغ (ارسباران) - علاقه مندید در این گروه با کلیک بر لینک زیر عضو شوید. لطفا همین نوشته مرا هم در گروه ها و کانال ها به اشتراک بگذارید تا عده بیشتری آن را ببینند. هر چه اعضای گروه بیشتر باشد اثرگذاری آن بیشتر خواهد شد.

 چند نکته در مورد این گروه: 

 ١- قانون این گروه آن است که در آن مطلب غیرمرتبط با محیط زیست منتشر نشود. اما همان گونه که می توان حدس زد برخی از اعضای گروه این قانون را رعایت نمی کنند و مطالبی بیربط به محیط زیست (و گاه به لحاظ معنایی غیر قابل قبول"!!) منتشر می کنند. اگر مطالب نامربوط در گروه دیدید زود واکنش نشان ندهید چرا که تا چند ساعت بعد مدیران گروه مطالب نا مربوط را پاک می کنند. اگر وارد بحث با افرادی شوید که مطلب نامربوط منتشر کرده اند کار ادمین ها را دشوار کرده اید. با توجه به این که همین ادمین ها هستند که در فضای واقعی هم دارند کار اساسی برای محیط زیست می کنند اخلاقا بهتر است که وقت آنها را با بحث های پوچ به هدر ندهیم. 

 ٢-بیشتر مطالب گروه به فارسی است اما گاهی به ترکی هم می نویسند. بنا به قوانین گروه نوشتن به هر سه زبان ترکی ، فارسی و انگلیسی آزاد هست. اگر در خواندن نوشته ها به ترکی مشکل دارید این نوشته ها را نخوانید اما وارد بحث نشوید که حتما باید همه نوشته ها به فارسی باشد. این نوع بحث ها هم انرژی ادمین ها را به هدر خواهد داد. ماشالله به همان زبان فارسی هم اون قدر مطلب در گروه می آید که مجبوریم نوشته بسیاری را نخوانده بگذاریم.

 ٣-گاهی ادمین ها برای کارهای عملی یا جلسات فراخوان می دهند. اصل کار گروه همین هست. اگر امکانش را دارید شرکت کنید. من که دور از محل زندگی می کنم نقشی بیش از سیاهی لشکر نمی توانم داشته باشم. کار اصلی را همانها می کنند که در فراخوان ها شرکت می کنند! خدا قوت! البته همین سیاهی لشکر هم در قوت دادن به لشکر مهم هستند و نباید کنار گذاشته شوند 🍀@minjigj لینک گروه https://t.me/joinchat/AjhvuzzTbxQL5kgzN5OEqw

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل

افسردگی دختران نوجوان

+0 به یه ن

متاسفانه در فصل بهار خبرهای ناگوار اقدام به خودکشی دختران نوجوان را بیشتر می شنویم. اقدام به خودکشی  توسط دختران نوجوان در دهه های پیشین هم زیاد اتفاق می افتاد اما قبلا دخترها در خفا اقدام به این کار می کردند و والدین برای آبروداری آن را قایم می کردند. اما الان خیلی از دخترها خیابان های شلوغ را برای این کار انتخاب می کنند و دیگر نمی توان لاپوشانی کرد و در نتیجه در جامعه انعکاس پیدا می کند.
خوشبختانه خودکشی دخترها و خانم ها در اغلب موارد منجر به مرگ نمی شود چرا که اطرافیان زود جلوی آن را می گیرند. در واقع وقتی جنس لطیف اقدام به این کار می کند سناریو را طوری می چیند که بازگشت ممکن باشد. (من از بازوی خود دارم بسی شکر که زور خودآزاری ندارد).  شاید از این گفته من به این نتیجه برسید که پس فقط برای جلب توجه دست به این کار می زنند و مسئله آن قدر جدی نیست. این نتیجه گیری نا درست  و ظالمانه است.  در واقع این گونه باید به مسئله نگریست: "ببنید که به چه استیصالی افتاده که برای جلب اندکی توجه با جان شیرین خود بازی می کند!" واقعا فاجعه است.
این روزها همه چیز را به بد بودن وضعیت اقتصادی نسبت می دهیم. اما من فکر نمی کنم در افسردگی دختران نوجوان (زیر 18 سال) وضع بد اقتصادی عامل اصلی باشد.  فشار اقتصادی به طور مستقیم روی این قشر نیست چرا که اغلب نان آور خانه نیستند. اگر این مشکلات اقتصادی حل شود و فشار معیشتی از دوش والدین این دختران برداشته شود باز هم گمان نمی کنم وضع روحی این دختران بهبود قابل ملاحظه ای بیابد.
اگر آزادی های اجتماعی بیشتر شود تا این دختران در خارج از محیط خانواده در جمع های سالم-نظیر گروه های طرفدار محیط زیست یا .... بتوانند فعالیت موثر و ثمربخش داشته باشند اثر مثبت بیشتری در روحیه شان خواهد داشت.


فکر می کنم تضاد فرهنگی بین این دختران و خانواده آنها  و نیز فشاری که والدین -به خصوص مادران- روی این دخترها می گذارند تا آنها دقیقا مطابق ایده آل آنها رفتار کنند عامل موثرتری در به هم ریختن روح و روان این دختران نوجوان باشد.

برای این که زمینه افسردگی فراگیر دختران نوجوان را از بین ببریم لازم نیست صبر کنیم که اوضاع اقتصادی مملکت حل شود. همین الان هم می توانیم در این راه کمکی نماییم.

1) با دختران نوجوان مهربان تر باشیم حتی اگر از رفتار و پوشش آنها مطابق میل ما نیست. فوری به آنها انگ نچسبانیم. این دخترها باید در دوران نوجوانی رفتارهای مختلف را بیازمایند تا راه خود را بیابند. اگر یک قالب از پیش طراحی شده را به آنها تحمیل کنیم لزوما موفق عمل نکرده ایم. خیلی هاشون ریا می کنند و آن را برمی گیرند. خیلی هاشون افسرده می شوند. خیلی هاشون یاغی می شوند  و با حرف حساب ما  هم لج می کنند. 
آن قدر در مسایل کوچک و پیش پا افتاده امر و نهی نکنیم که فردا وقتی مسئله مهمی هم پیش آمد که دخالت ما لازم شد از روی لج سرباز بزنند.

2) وقتی مادری آمد و از دختر نوجوانش بدگویی کرد و از فداکاری های خود دادسخن داد،  آفرین و بارک الله به این مادر نگوییم.  اگر زن با درایت و فهمیده ای بود از عزیزترین کسش جلوی بقیه بدگویی نمی کرد. به خاطر رودربایستی با این زن نفهم و بی درایت نیاییم حرف هایش را تایید کنیم که خوشش بیاید. خوش آمدن یک زن نفهم و بی درایت به چه کار ما می آید؟!

3) در فرهنگ ما اگر دختر بچه ای زمین بخورد و زخم جدی ای بردارد شب پدر برسر مادر غرولند می کند که تو چرا به حد کافی مراقب نبودی. اما در زمان نوجوانی همین دختر، اگر مادر  از روی نادانی   روح و روان دختر نوجوان را در هم بریزد، همان پدر کوچکترین دخالتی نمی کند چرا که گمان می برد احوالات دختران نوجوان را مادرشان بهتر از هر کس می فهمند! من فکر می کنم این تصور درست نیست. من فکر می کنم پدرها بیشتر از این باید با دختران نوجوانشان نزدیک باشند به خصوص وقتی دایم بین مادر  و دختر دعواست. راه حل درست چیست؟ من نمی دانم اما حتما روانشناسان و کارشناسان تربیتی در این باره راهکار دارند. پدران مهربان! اگر دیدید بین دختر نوجوانتان و مادرش در خانه جنگ است آن را سرسری نگیرید. به یک مشاور روانشناسی فهمیده و کاردان مراجعه کنید و ببینید شما باید چه کنید که دختر نوجوانتان ضربه نخورد.

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل


  • [ 1 ]