دیپلماسی علمی ابزار قدرت نرم

+0 به یه ن

 دیپلماسی علمی -که  در دوره آقای رییسی برخی بی آن که  معنای آن را بفهمند مرتب تکرار می کردند- از ابزار های قدرت نرم هست. اگر   در همین رشته هایی که آی-پی-ام در انها فعال هست (فیزیک ذرات بنیادی و انرژی های بالا- ریاضی- نجوم و کیهانشناسی- فلسفه تحلیلی) ما در جهان گل کنیم قدرت نرم کشور بسیار بالا می رود. هرچند این رشته ها از صنعت و خدمات.... بسیار دورند اما رشد ایران در این رشته ها می تواند دیپلماسی علمی و به دنبال آن قدرت نرم کشور را افزایش دهد.


چند سال پیش من و همسرم مصاحبه مفصلی درمورد دیپلماسی علمی داشتیم. در این مصاحبه من صراحتا گفتم که چند سال پیش من و همسرم مصاحبه مفصلی درمورد دیپلماسی علمی داشتیم. در این مصاحبه من صراحتا گفتم که وقتی پژوهشگران دو تابعیتی-نظیرخانم میمنت چاووشی – را به بهانه های واهی  در مرز می گیرند و به تبعات شوم آن برای کشور  نمی اندیشند دیپلماسی -چه علمی وچه غیر علمی- محلی از اعراب ندارد. 

به هر حال، اوضاع حکمرانی کشور چنین نخواهد ماند. ما هم روزی خواهیم توانست زندگی نرمالی داشته باشیم. از جمله این که بتوانیم بدون نگرانی هایی از این دست، همکاران ایرانی و خارجی خود را از خارج برای ارائه سخنرانی دعوت کنیم. همان طوری که در کشورهای نرمال از کشورهای پیشرفته اروپایی  و آمریکایی گرفته  تا ترکیه و امارات  و هندوستان این کار را می کنند.  تا حدود ده سال پیش من خودم دایم همکاران خارجی را به ایران دعوت می کردم. چندین همایش بین المللی حضوری برگزار کردیم. اما از وقتی که خبر دستگیری خانم میمنت چاووسی را شنیدم جرئت نکرده ام کسی را دعوت کنم. با خودم گفتم همان طوری که ایشان را به دلایل واهی گرفتند ممکن هست مهمانان مرا هم بگیرند. بعد من چه خاکی بر سر کنم؟! احتمالش کم هست اما ریسکش چنان بالاست که من به آن دست نمی زنم.

مصاحبه من و شاهین در لینک زیر در دسترس هست:

https://www.magiran.com/p2454362

#احمدرضا_جلالی_را_اعدام_نکنید

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل


  • [ ]