زبان فارسی و ترکی ابزارهای قدرت نرم برای کشور

+0 به یه ن

 زبان فارسی در دوره صفویه و..... از ابزار های قدرت نرم بوده.  الان هم می تواند باشد. نکته در اینجاست که اگر جریان های پان ایرانیستی مانع نشوند زبان ترکی هم می تواند ابزار بسیار بسیار قوی ای برای کسب قدرت نرم برای ایران باشد.   همان طور که در زمان صفویه بوده است.

در زمان های گذشته هرچند  آزادی مذهب و..... اصلا نبوده، اما در عوض حکومت ها مانع از  آزادی زبان نمی شدند. درنتیجه از انواع و اقسام این زبان ها به عنوان ابزار قدرت نرم می توانستند بهره ببرند.

 در دور وبر ایران کلی کشور هست که زبان آنها یکی از گویش های زبان ترکی است. طبیعی است که اگر جلوی رشد این زبان در ایران گرفته نشود می تواند  عامل نفوذ در این مناطق گردد. هرچه از نظر اطلاعاتی کشور قوی تر باشد قدرت نرم آن هم بیشتر هست. آشنایی درصد بزرگی از مردم کشور ایران با این زبان به طور علمی (دانستن ریشه کلمات چنان که بتوانند تفاوت های کوچک در گویش ها را متوجه شوند)  می تواند برتری اطلاعاتی قابل توجهی به ایران در منطقه دهد. من نمی فهمم چه طور این پان ایرانیست های ضد زبان ترکی ادعای وطن پرستی می کنند اما می خواهند چنین ابزار قدرتی را برای وطن از بین ببرند؟! معلوم هست برعکس رجز خوانی و هارت و پورت هایشان در دل احساس ضعف نسبت به همسایگان ترک می کنند و گمان می برند اگر زبان ترکی سرکوب نشود آنها از طریق این زبان درایران نفوذ می کنند. ظاهرا به عقلشان نمی رسد که اتفاقا با کمک این زبان ایران می تواند نفوذ خود را در منطقه گسترش دهد.

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل


  • [ ]